augustus 14, 2020+31 (0) 50 8200 200info@nationalewatersportbank.nl

Verhoging BTW-heffing voor reisorganisaties

Home / Agenda / Verhoging BTW-heffing voor reisorganisaties

Per 1 april 2012 wordt de BTW-heffing verhoogt voor in Nederland gevestigde reisorganisaties. Dit heeft gevolgen, ook voor uw vakantie.

Wat verandert er?

Volgens de huidige Nederlandse reisbureauregeling zijn reisorganisaties 0% of 6% BTW verschuldigd over hun prestaties en hebben zij recht op aftrek van Nederlandse voorbelasting.

De nieuwe Nederlandse regeling vanaf april 2012, is gebaseerd op de Europese regelgeving, welke ervoor zorgt dat reisorganisaties vanaf dan 19% BTW verschuldigd zijn over de winstmarge. Ook is de BTW op ingekochte reisonderdelen dan niet langer meer aftrekbaar.

Gevolgen

Door de heffing van 19% BTW komen reisorganisaties erg onder druk te staan. Wij als Zeiljachthuren zullen dan ook, samen met overige reisorganisaties, tijdig onze prijzen moeten aanpassen. Dit heeft tot gevolg dat vakanties en vliegtickets duurder zullen worden, ook voor u als consument.

Vroeg boeken betekent goedkopere vakantie!

Zeiljachthuren adviseert haar klanten op tijd uw zeilvakantie te boeken. Zo kunt u uw vakantie voor 2012 boeken voor ze in prijs verhoogd worden en bespaart u vele euro’s op de prijs.

 

Recent Posts
Heeft u nog vragen?

Heeft u misschien nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op!