september 21, 2020+31 (0) 50 8200 200info@nationalewatersportbank.nl

Wadden Flottielje Pinksterweekend

Home / Nieuws / Wadden Flottielje Pinksterweekend

Flottielje zeilenWadden Flottielje

Mensen spenderen graag hun vakantie op het water en dan het liefst al zeilende. Het voordeel van een flottielje is dat het zeilen op een ontspannen en georganiseerd wijze gebeurt, waar sight-seeiing, plezier en zeilen voorop staan. Met een gezelschap op elke hun eigen zeilboot verkent u onder leiding van een ervaren gids het gebied, waarbij overdag optimaal genoten kan worden van het zeilen en ‘s avonds/’s nachts genoten kan worden van de gezelligheid van de flottielje groep. In zo’n dergelijke flottielje groep komen meerdere groepssamenstellingen voor: Grote gezinnen, eenoudergezinnen, partners, vrienden, etc. Tijdens zo’n flottielje ontstaan er regelmatig (zeil)vriendschappen voor het leven.

Wadden flottielje Pinksterweekend

Een particuliere groep (Ubbink & Dunnebier) maakt het voor u mogelijk in het Pinksterweekend met een flottielje mee te zeilen. Deze flottielje is een particulier initiatief, waar geen kosten aan zijn verbonden. Mensen zonder boot kunnen gratis meevaren. Met uw zeilboot maakt u in de flottielje een rondje over het oostelijke Wad, waarbij onder anderen Noordpolderzijl en Schiermonnikoog worden aangedaan. Met uw zeilboot, die voorzien moet zijn van een variabele kiel, zal er bij rustig weer drooggevallen worden op het Uithuizerwad. Het droogvallen op het wad is een bijzondere gebeurtenis, zeker wanneer het ‘s nachts is.  Tijdens een nachtelijke droogval sessie is het eigenlijk zonde om te gaan slapen. Bij het licht van de Melkweg kunt u vanuit uw zeilboot bijna de kaart lezen, waarbij u vergezeld wordt door vallende sterren en zwaaiende vuurtoren lichten.

 

Planning Wadden flottielje

Donderdag 16 mei ’s avonds:

Startpunt Jachthaven Lauwersmeer te Oostmahorn, gezamenlijk eten.

 

Vrijdag 17 mei:                               –

Eindpunt Noordpolderzijl (hw 03.24 en 15.40 uur) gezamenlijke maaltijd in ’t Zielhoes

 

Zaterdag 18 mei:

Eindpunt droogvallen (Oostpunt Schiermonnikoog) gezamenlijke maaltijd, wordt voor gezorgd (hw 04.26 en 16.24 uur en lw 22.46 uur)

 

Zondag 19 mei:

Eindpunt haven Schiermonnikoog alwaar we weer gezamenlijk eten (hw 05.26 en 19.25 uur)

 

Maandag 20 mei:

Lauwersoog (hw 06.46 en 18.35 uur)

Wadden flottielje, theorie en praktijk

Uit theoretische cursussen valt veel te leren over het wadzeilen, maar uit de praktijk blijkt dat het zeilen op het wad lastiger is dan de meeste mensen in eerste instantie hadden gedacht. Op de avond van 5 april kunt u daarom worden voorgelicht door Maarten Snel. De voorlichting zal gaan over het zeilen op het Wad, maar deze bijeenkomst leent zich ook uitstekend om de medezeilers van de Wadden Flottielje te leren kennen.

Wadden Flottielje

Zeiljacht met variabele diepgang huren

Zoals boven aan al vermeld kunnen mensen die niet beschikken over een zeilboot met variabele kiel ook deelnemen tijdens deze flottielje. U kunt uw zeilboot huren in de vertrekhaven, Jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn.

 

 

Voor meer informatie over de Wadden flottielje in het Pinksterweekend kunt u contact opnemen met

Pieter en Tineke Ubbink

– Mail: [email protected]

of Sjoerdtje de Visser en Tom Dunnebier

-Mail: [email protected]

 

Voor meer informatie over de huurschepen neemt u contact op met Zeiljachthuren.nl

Site: www.zeiljachthuren.nl

Tel: 050 8200 200

Mail: [email protected]

Recommended Posts
Heeft u nog vragen?

Heeft u misschien nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op!